باسلام یک سوال اینکه ایا به نظر شما اگر ساعت شروع کار ادارات به طلوع افتاب نزدیک تر بشه در مصرف انرژی، بیشتر صرفه جویی نمیشه؟
مثلا فرض کنید طلوع افتاب به جای ساعت ۴ ساعت ۷ باشه و ساعت شروع به کار ادارات یک ساعت بعد یعنی ساعت ۸ در اینصورت چند مزیت برای کاهش مصرف انرژی وجود دارد.
یک خنکی هوا که نیاز به کولر را حد اقل تا سه ساعت بعد از طلوع افتاب یعنی ساعت ۱۰ از بین میبرد .
دوم خنکی نسبی هوا تاساعت پایان کار ادارات نسبت به موقعیتی که طلوع افتاب ساعت ۴ صبح باشه چون هر چقدر که به عصر نزدیک تر یاشیم هوا گرمتر و شدت کار کولر بیشتر میشه.
سوم نیاز به روشنایی کمتر چون غروب افتاب تقریبا در ساعت ۱۰ اتفاق میافتد که این خود به تنهایی به معنای صرفه جویی در مصرف برق برای روشنایی است.
در نتیجه ساعت ها به جای دست نخوردن باید سه ساعت به جلو کشیده شوند به منظور استفاده از ساعات روشنایی و دمای مطلوب هوا و کاهش مصرف انرژی نه یک ساعت.
میشه بگید علت به تعویق انداختن طلوع افتاب برای شروع به کار به منظور کاهش مصرف انرژی چیه؟ چون با این محاسبات تاثیر معکوس دارد.
درسته که بهظاهر اگه ساعت شروع کار ادارات رو نزدیکتر به طلوع آفتاب بذاریم (مثلاً ۸ صبح وقتی هوا هنوز خنکه)، ممکنه مصرف کولر کمتر بشه یا نور طبیعی بیشتر استفاده بشه، ولی ماجرا فقط به همین سادگی نیست. ساعت رسمی کشورها طوری تنظیم میشه که هم با زندگی مردم هماهنگ باشه، هم مصرف برق متعادل بمونه. اگه بخواییم مثلاً سه ساعت تغییر بدیم، همه چی از مدرسه و بانک گرفته تا سیستم حملونقل بههم میریزه. تازه همیشه هم صبحها خنکتر نیست، و مصرف برق تو شب معمولاً بیشتره. واسه همین معمولاً فقط یه ساعت تنظیم میکنن که هم قابل مدیریت باشه، هم فایده داشته باشه. حرفت از نظر تئوری درسته، ولی تو عمل باید خیلی چیزا رو با هم بسنجیم.